دو کار مهمی که قبل از طرح دعوی حقوقی، حتما باید انجام بدی
️ برخی مواقع، اختلاف پیمانکار با کارفرما، به جایی میرسه که پیمانکار ناگزیر هست که برای احقاق حق خودش به مراجع قضایی مراجعه کنه، برای اینکه این فرآیند کوتاهتر بشه، دو تا کار مهم رو پیمانکار باید انجام بده.
پیمانکار حرفهای، با دقت به ظرفیتهای قانونی و قراردادی خودش، میتونه مسیر پروژه خودش رو تغییر بده. اگه بودجه پروژه شما عمرانی باشه، میتونید برای حل اختلاف، علاوه بر شورای عالی فنی، به مراجع قضایی هم مراجعه کنید، صرفنظر از اینکه آیا واقعا شورای عالی فنی، مرجع داوری هست یا خیر و یا اینکه مراجعه به مرجع قضایی با وجود شرط داوری، یه موضوع اختلافی بین قضات هست، مراجعه به هر کدام از این دو، مزایا و معایب خودش رو داره، یکی از بزرگترین مزایا و وجه تمایز این دو مرجع تو این ویدئو بیان شده.
در شرایط عمومی پیمان رایج ، یکی از راه های اعلام خاتمه پیمان از سوی پیمانکار ، کاهش مقادیر بیش از ٪۲۵ است.
چالشی که بعضا در این زمینه وجود دارد ،عدم ابلاغ کاهش مقادیر از سوی کارفرما است.
در اینگونه مواقع ٫ پیمانکار حرفه ای ، چه باید بکند ؟
چه تاریخی، مبنای محاسبه خسارت تاخیر نادیه ناشی از تاخیر در پرداخت صورتوضعیتها است؟ رویه قضایی، چهار مبنای متفاوت را اعمال میکند، نتیجتا پیش از طرح دعوی حقوقی، از کمیسازی دعاوی خود آگاه شوید و سپس اقدام نمایید.
درسته که اصل بر این هست که هر قراردادی رو که میبندی، باید تا انتها بهش پایبند باشی، اما همون قرارداد و قوانین بالادستی، اجازه بهت میدن که بار تعهدات قراردادت رو با فسخ کردنش، زمین بگذاری.
وقتایی که میری تخت فشار، یادت میری که همچین حقی داری، این ویدئو راجع به حق فسخ پیمان از سوی پیمانکار هست که تو شرایط عمومی پیمان، درج شده.
پیمانکار حرفهای، باید حواسش به توقفهای جزئی و کلی کار باشه و همه چی رو به صورت مکتوب دربیاره. دقت در جزئیات در کنار آگاهی به قوانین و مقررات، نه تنها میتونه تو رو از گزند ضرر و زیان نجات بده، بلکه حتی میتونه منشأ منفعت برات بشه. نیازی نیست، همه این امور خودت مسلط بشی، کافیه که دقت به خرج بدی و بقیهاش رو بسپری به یه متخصص، مانند مثال این ویدئو.