راهنمای نسل دوم قرارداد همسان PC – صنعتی (1402) ذیل نظام فنی و اجرایی کشور

راهنمای شرایط عمومی، راهنمای تکمیل موافقت‌‌نامۀ و شرایط خصوصی

و راهنمای تهیه پیوست‌‌ها – پیمان PC

بخش اول – موافقتنامه

1- تغییر، حذف یا اصلاح جملات و عبارات موافقت‌نامه به هیچ نحوی مجاز نمی‌باشد و تنها جاهای خالی که در موافقت‌نامه پیش‌بینی شده است باید تکمیل گردد.

۲- در مادّه ۱، نام پروژه و محل احداث آن در محل مربوط ذکر می‌شود.

3- در مادّه ۳، مبلغ مشروط مجموع مبالغ مشروطی است که در پیوست ۱ ذکر شده است که نباید از ۱۰ (ده) درصد مبلغ پیمان تجاوز نماید.

۴- در تبصرۀ ذیل بند ۲-۵، چنانچه شروع کار توسط پیمانکار منوط به انجام برخی کارها توسط کارفرما باشد، باید جزئیات مربوط به این کارها در شرایط خصوصی بیان شود.

بخش دوم – شرایط عمومی

شرایط عمومی باید بدون اعمال هرگونه حذف، تغییر و یا اصلاح استفاده شود.

با هدف تسهیل درک کامل‌تر مفاد مندرج در شرایط عمومی، مواد ۴۹ (تغییر در کارها)، ۵۳ (صورت‌وضعیت موقّت)، (صورت‌وضعیت قطعی)، ۵۸ (تکمیل مکانیکی و پیش‌راه اندازی)، ۵۹ (راه‌اندازی و آزمایش عملکردی) ۶۰ (تحویل موقّت)، ۶۱ (دورۀ مسئولیّت رفع نقص)، ۶۲ (تحویل قطعی)، ۶۴ (تغییرات مدّت پیمان) ۶۸ (فسخ پیمان توسط کارفرما ناشی از نقض تعهدات پیمانکار) و ۷۵ (حلّ اختلاف) به صورت فلوچارت‌هایی بیان شده است که جنبۀ آموزشی داشته و جزیی از اسناد پیمان محسوب نمی‌شود.

بخش سوم – شرایط خصوصی

1- شرایط خصوصی در توضیح و تکمیل موادی از موافقت‌نامه و شرایط عمومی است که تعیین تکلیف برخی از مواد در آن‌ها، به شرایط خصوصی موکول شده است، لذا فقط در مواردی که در مفاد شرایط عمومی، موضوع به شرایط خصوصی ارجاع شده است، بیان شرایط خصوصی مجاز می‌باشد.

۲- تکمیل مفاد شرایط خصوصی باید به نحوی صورت پذیرد که مغایرتی با مفاد موافقت‌نامه یا شرایط عمومی نداشته باشد. مطابق مادّه ۵ شرایط عمومی، هرگاه بین مفاد و مضمون شرایط خصوصی با دیگر اسناد پیمان، تناقض، اختلاف، ابهام و یا اشتباهی بروز کند، اولویت با موافقت‌نامه و شرایط عمومی است.

3- نحوۀ محاسبه و پرداخت پاداش تسریع کار (موضوع جزء 3-1-2-64) در شرایط خصوصی بیان می‌شود. در صورتی که سازمان برنامه و بودجه یا دستگاه مرکزی، کارفرما دستورالعملی در این خصوص ابلاغ نموده باشند، این دستورالعمل ملاک محاسبه و پرداخت پاداش تسریع کار خواهد بود و در شرایط خصوصی عنوان، شماره و تاریخ دستورالعمل مذکور درج می‌شود.

۴- نحوۀ محاسبه و پرداخت هزینه‌های دوران تعلیق (موضوع زیربند 4-۱-65) و نحوۀ محاسبه و پرداخت هزینه‌های دوران توقف (موضوع زیربند 3-۲-65) در شرایط خصوصی بیان می‌شود؛ در صورتی که سازمان برنامه و بودجه یا دستگاه مرکزی کارفرما، دستورالعمل‌هایی در این خصوص ابلاغ نموده باشند، این دستورالعمل‌ها ملاک محاسبه و پرداخت هزینه‌های دوران تعلیق و توقف خواهد بود و در شرایط خصوصی عنوان، شماره و تاریخ دستورالعمل‌های مذکور، درج می‌شود.

۵- نحوۀ محاسبۀ خسارت تأخیر پیمانکار در تکمیل کار یا قسمت‌های اصلی آن (موضوع مادّه ۶۶)، در شرایط خصوصی بیان می‌شود، قسمت‌های اصلی کار باید در پیوست شماره ۱۴ ذکر شود.

بخش چهارم – پیوست‌ها

پیوست 1- جدول تفکیک مبلغ پیمان برای بخش‌های مختلف کار.

در این پیوست، مبلغ پیمان برای بخش‌های تأمین مصالح و تجهیزات، عملیات ساختمان و نصب به تفکیک هر بخش و در هر یک از تفکیک‌های یاد شده سهم قسمت‌های ارزی و ریالی برای کارهای مختلف مشخص می‌گردد.

جدول 1 – تفکیک مبلغ پیمان
ردیف شرح مبلغ ریالی مبلغ ارزی (با ذکر واحد ارز) درصد تفکیکی
1 بخش تأمین مصالح و تجهیزات (P) (جدول 1-1)      
2 بخش ساختمان و نصب (C) (جدول 1-2)      
3 مبالغ مشروط برای انجام کارهای پیوست 17 (جدول 1-3)      
4 الزامات HSE اختصاصی در پیمان مطابق بخش 18-1-7 پیوست شماره 18 (جدول 1-4)      
5 بیمه (جدول 1-5)      
     
چمع مبالغ بخش‌های P و C مبالغ مشروط، الزامات HSE اختصاصی، بیمه و…     100

 

 

 

جدول 1-1- تفکیک مبلغ بخش تأمین مصالح و تجهیزات (P)
ردیف شرح کارهای تأمین مصالح و تجهیزات مبلغ ریالی مبلغ ارزی (با ذکر واحد ارز) درصد تفکیکی
1        
2        
       
جمع مبالغ کارهای تأمین مصالح و تجهیزات (P)     100

 

جدول 1-2- تفکیک مبلغ بخش ساختمان و نصب و راه‌اندازی (C)
ردیف شرح کارهای ساختمان و نصب و راه‌اندازی مبلغ ریالی مبلغ ارزی (با ذکر واحد ارز) درصد تفکیکی
1        
2        
       
جمع مبالغ بخش ساختمان و نصب و راه‌اندازی (C)     100
       

 

جدول 1-3- تفکیک مبلغ بخش مبالغ مشروط برای انجام کارهای پیوست 17
ردیف شرح کارهای مشروط مبلغ ریالی مبلغ ارزی (با ذکر واحد ارز) درصد تفکیکی
1        
2        
       
جمع مبالغ کارهای مشروط     100

پیوست 2- فهرست مقادیر و بهای واحد کارها و نرخ عوامل

در کارهایی که بخشی از مبلغ آن‌ها باید بر اساس فهرست مقادیر و بها پرداخت شود فهرست مقادیر و بهای کارهای موردنظر، همراه با فهرست دستمزد ساعتی نیروی انسانی و هزینۀ ساعتی ماشین‌آلات تهیه و قبل از انعقاد پیمان در پیوست شماره ۲ درج می‌شود.

پیوست 3- نحوه محاسبه و پرداخت مبلغ تغییر کارها

با توجّه به مفاد بند 8-49، در این پیوست باید نحوه محاسبه کارهای افزایش یافته کاهش یافته و یا کار جدید به تفکیک در بخش‌های تأمین مصالح و تجهیزات و کارهای ساختمان و نصب با لحاظ پیوست‌های شماره ۱ و ۲ بیان شود. در این پیوست باید مواردی از جمله ضرایب بالاسری خرید کالا و تجهیزات از داخل یا خارج، نحوه اخذ استعلام درخصوص مصالح و تجهیزات نحوۀ تأثیر تعدیل در محاسبه کاهش کار در بخش کالا و تجهیزات، کاهش کار یا افزایش کار در خدمات مرتبط با آموزش بیمه و تسهیلات بیان شود.

پیوست 4- روش تعدیل

با توجّه به زیربند 4-۱-56 مطابق روش ذکر شده در این پیوست (آخرین دستورالعمل تعدیل سازمان برنامه و بودجه یا آخرین دستورالعمل تعدیل دستگاه مرکزی کارفرما) و یا مطابق مقرره قانونی الزام‌آوری که بعد از انعقاد پیمان صادر می‌شود و موضوع پیمان در دامنه شمول آن قرار می‌گیرد، مبلغ پیمان تعدیل می‌گردد.

پیوست ۵– پرداخت‌ها

۱-۵- نحوه پرداخت

در این بخش از پیوست باید موارد زیر بیان شود.

– مبلغ کل پیش‌پرداخت، تعداد و موعدهای پرداخت اقساط پیش‌پرداخت به تفکیک بخش‌های تأمین مصالح و تجهیزات و کارهای ساختمان و نصب)، نحوۀ استهلاک پیش‌پرداخت و دیگر شرایط مربوط.

– نحوه پرداخت صورت‌وضعیت‌های موقّت و کسورات مربوط (با توجّه به زیربند 1-۲-53)

– روش پرداخت در خصوص مصالح و تجهیزات سفارشی که دارای طول زمان ساخت می‌باشند؛ کارفرما می‌تواند با رعایت قانون و مقررات مربوط و بر مبنای پیشرفت مراحل تأمین مصالح و تجهیزات همچون موعد انعقاد قرارداد پیمانکار با فروشنده صدور مجوز حمل از کارخانه یا انبار فروشنده، و تحویل مصالح و تجهیزات در کارگاه، درصدی از مبلغ مصالح و تجهیزات را با اخذ تضمین متناسب و مورد تأیید و ارائه تعهدنامۀ رسمی مبنی بر تحویل مصالح و تجهیزات مربوط در قبال دریافت مبلغ پرداخت شده و پذیرش ضبط تضمین مذکور در صورت عدم تحویل مصالح و تجهیزات، پرداخت نماید. مراحل پرداخت با توجّه به مراحل تأمین مصالح و تجهیزات باید در این پیوست مشخص شود.

– دستورالعمل جبران خسارت ناشی از تأخیر در پرداخت پیش‌پرداخت و صورت‌وضعیت‌های موقّت و قطعی توسط کارفرما (دستورالعمل سازمان برنامه‌وبودجه در خصوص جبران خسارت ناشی از تأخیر در پرداخت‌های پیمان)

– روش پرداخت مبالغ مشروط (با توجّه به بندهای 3-54 و ۵-54) با لحاظ جدول مبالغ مشروط ذکر شده در پیوست شماره ۱ و نحوه پرداخت پیش‌پرداخت آن.

– در صورتی که در مادّه ۳ موافقت‌نامه پرداخت بخشی از مبلغ پیمان به ارز خارجی تعیین شده باشد، ضوابط مربوط به این گونه پرداخت‌ها از جمله روش جایگزینی ارز در صورت عدم امکان پرداخت ارز ذکر شده در پیمان، محل‌های پرداخت ارز، مرجع اعلام نرخ تسعیر ارز و تعیین روز مبنا برای تسعیر در این پیوست بیان می‌شود.

۲-۵- برنامه زمانی پرداخت

در این بخش از پیوست شماره ۵ باید با توجّه به زیربند ۳-۲-53، مقاطع زمانی برای ارائه صورت‌وضعیت موقّت توسط پیمانکار، تعیین شود.

پیوست ۶– بیمه

در این پیوست باید وظایف هر یک از طرفین پیمان در خصوص بیمه بیان شود.

در این پیوست مواردی همچون تهیه، تمدید و حفظ اعتبار بیمه‌نامه‌ها، هزینه‌های مربوط از جمله پرداخت حق بیمه و فرانشیز، پوشش بیمه‌نامه‌ها از قبیل بیمه تمام خطر نصب و بیمۀ مسئولیّت و زمان اخذ هر یک از بیمه‌نامه‌ها ذکر می‌شود.

پیوست ۱۲– انتقال فناوری و موارد مرتبط با پیوست فناوری و آموزش کارکنان کارفرما به وسیلۀ پیمانکار

۱-۱۲- انتقال فناوری و موارد مرتبط با پیوست فناوری

به منظور ارتقای دانش و تجربۀ فنّی تعدادی از کارکنان کارفرما، به نحوی که جوانب مختلف علوم و فناوری به کار رفته در واحدهای موضوع پیمان، برای آنان به صورت کامل تشریح و مفهوم شود تا آن‌ها را قادر سازد که بتوانند کارهای بهره‌برداری و نگهداری واحدها را انجام داده و آموزش نیروهای خود را عهده‌دار شوند، انتقال فناوری فرآیندهای مختلف واحدها، در قالب‌های مختلف از همکاری در طراحی‌های بنیادی و آموزش کارکنان کلیدی کارفرما، به عنوان بخشی از تعهدات قراردادی پیمانکار صورت می‌گیرد. همچنین در این پیوست موارد مرتبط با پیوست فناوری از جمله ارتقای توانمندی‌های فناورانه اعم از توسعۀ فناوری‌های سخت، توسعه قابلیت‌های مدیریتی و نیز توسعه سهم داخل بيان می‌شود.

۲-۱۲- آموزش کارکنان کارفرما

در این بخش از پیوست شماره ۱۲، موارد کلی آموزش، از قبیل آموزش عملیات (operation) یا تعمیرات و اماکن مربوط به برگزاری دوره‌های آموزشی مذکور برای کارکنان کارفرما، درج می‌شود. بسته به نیاز کارفرما و سطح آشنایی وی به فناوری مجموعه‌های واحدهای موضوع پیمان، محل برگزاری این دوره‌های آموزشی، می‌تواند از جمله در دفاتر پیمانکار، در واحد مشابه‌ای که توسط همان پیمانکار ساخته شده است، در کارگاه‌ها یا کارخانه‌های ساخت تجهیزات مختلف واحدهای موضوع پیمان، باشد.

جدول سازمانی گروه‌های بهره‌برداری و تعمیراتی و مشخصات کارکنان فنّی برای طی این دوره‌های آموزشی، بر اساس تجربۀ واحدهای مشابه به وسیلۀ پیمانکار به کارفرما اعلام می‌شود تا ضمن اعلام جزییات برنامه‌های آموزشی پیمانکار، مدّت زمان لازم برای هر یک از دوره‌ها، تعداد کارکنان شرکت کنندۀ کارفرما و مربیان پیمانکار مشخص شود و متعاقب تأیید برنامۀ ارائه شده توسط کارفرما، دوره‌های آموزشی مذکور بوسیله پیمانکار برگزار گردد.

روش کنترل سطح آموزش‌های کسب شده توسط کارکنان کارفرما، از سوی پیمانکار یا کارفرما یا به صورت مشترک، در این پیوست بیان می‌شود تا با تحویل و تحول واحدها و ترک پیمانکار، توانایی کارکنان کارفرما برای تداوم بهره‌برداری عادی واحدها محرز باشد.

پیوست ۲۱- کمیته دائمی پیشگیری و رسیدگی به اختلاف و دستورالعمل حلّ اختلاف دستگاه مرکزی کارفرما

۱-۲۱- کمیته دائمی پیشگیری و رسیدگی به اختلاف

مشخصات و ویژگی‌های رییس کمیته محل تشکیل جلسات، مبلغ حق‌الزحمه و نحوه پرداخت به رئیس کمیته، مرجع فنّی و کارشناسان مربوط (در صورت وجود)، تعهدنامۀ اعضای کمیته مبنی بر منع افشای اسناد پیمان و پروژه، نحوۀ گردش مدارک و مستندات، در این بخش بیان می‌شود.

۲-۲۱- دستورالعمل حل اختلاف‌های قراردادی دستگاه مرکزی کارفرما

در صورت وجود هیأت حلّ اختلاف‌های قراردادی در دستگاه مرکزی کارفرما، دستورالعمل مربوط در این بخش از پیوست درج می‌شود.

بخش پنجم – موارد مشترک

۱- تمام صفحه‌های موافقت‌نامه شرایط عمومی شرایط خصوصی و پیوست‌ها باید به وسیلۀ کارفرما و پیمانکار امضا و مهر شود.

 

 

 

 

 

رَوَند نما

(فلوچارت)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | عضویت
شماره موبایل خود را وارد کنید

روش دریافت کد تایید

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
برای دریافت کد تایید، شماره زیر را با موبایل خود به صورت رایگان شماره گیری کنید"
تا لحظاتی دیگر برای اعلام کد تایید با شما تماس خواهیم گرفت
ارسال مجدد کد تا دیگر

روش دریافت کد تایید

برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

برنده نشدی؟ ضمانت‌نامه‌ت رو از دست نده!

آیا کارفرما می‌تواند به خاطر یک درخواست غیرقانونی، ضمانت‌نامه‌ی شرکت در مناقصه شما را ضبط کند؟ حقوقت را بشناس و از آن دفاع کن.