تأخیرات مسیر هم‌زمان و هم‌زمانی هم‌باد

این نخستین پست وب‌نوشت در یک مجموعۀ دوبخشی است که هم‌زمانی را به بحث می‌گذارد. این پست، تأخیرات هم‌زمان و هم‌زمانی هم‌باد را تعریف می‌کند؛ و [پستِ] بعدی، به کاوش هم‌زمانی عملکردی خواهد پرداخت.

متن زیر، ترجمه مستقیم است و لزوماً در محیط قراردادهای ایرانی، قابل إعمال نیست.

تأخیرات مسیر بحرانیِ هم‌زمان

تأخیرات  مسیر بحرانی هم‌زمان، به‌صورت رایج، تأخیرات عرضی، خوانده می‌شوند، یعنی آثار [دامنه‌دارِ] تأخیر که در زمان مشابه با دیگر آثار[دامنه‌دارِ] تأخیر، رخ می‌دهند. در پروژه‌های احداث، تأخیرات هم‌زمان نوعاً تأخیرات موازی پیمانکار و کارفرما بوده که می‌توانند به‌طور مستقل، مسیر بحرانیِ کلّی را در پنجرۀ تحلیل مشابه، به تأخیر بیاندازد. متأسّفانه، موقعیّت‌های تأخیر هم‌زمان، منجّز نیستند. آن‌ها اغلب پیچیده، مجادله‌ای و بحث‌برانگیز بوده که منجر به اختلافاتی بین اطراف قرارداد می‌شوند.

تأخیرات مسیر هم‌زمان و هم‌زمانی هم‌باد

پیمانکار باید تأخیرات هم‌زمان را که اثر [دامنه‌داری] روی مسیر بحرانی دارند، مشخّص، کمّی‌سازی و تسهیم کند. نوعاً تأخیرات هم‌زمان مسیر بحرانی، مسقطِ [خسارت تعیینی] هستند و پیمانکار می‌تواند یک تمدیدمدّت را از کارفرما دریافت نموده یا از ارزیابی‌های خسارت تعیینی، فراغت [ذمّه] حاصل کند. تأخیرات هم‌زمان به‌صورت هم‌باد یا عملکردی طبقه‌بندی می‌شوند.

هم‌زمانی هم‌باد

هنگامی‌که تأخیرات هم‌زمان مسیر بحرانی، دقیقاً در زمان مشابهی آغاز شده و پایان یابند، آن [تأخیرات] به‌عنوان هم‌زمانی حقیقی یا هم‌باد مشخّص می‌شوند.

شکل یک، چنین هم‌زمانی‌ای را نشان می‌دهد.

تأخیرات مسیر هم‌زمان و هم‌زمانی هم‌باد

هر دو تأخیرات [با مدت زمان] ۵ روز کاری، تأخیرات هم‌زمان [و] هم‌باد هستند، بدین جهت که هر در در روز مشابه، شروع شده و مدت زمان یکسان دارند.

شکل یک، دو مسیر بحرانی تا آغاز فعّالیت D را نشان می‌دهد. نخستین مسیر بحرانی کنترل‌کننده، مسیر فعّالیت A-B-C است، جائی‌که یک تأخیر پنج‌روزۀ کارفرما-مسبّب در فعّالیت C مستقیماً آغاز فعّالیت پس‌نیازِ D را به تأخیر می‌اندازد. مسیر بحرانی موازی دوّم، از مسیر فعّالیت E عبور می‌کند، که یک تأخیر موازی پنج‌روزۀ پیمانکار را تجربه میکند که مستقیماً آغاز فعّالیت D را نیز به تأخیر انداخته است. تأخیرات روی فعّالیت C و فعّالیت E، هر دو دقیقاً در زمان مشابه رخ داده‌اند، و هر دو، اثر [دامنه‌دار] مشابهی در به‌تأخیر‌انداختن آغاز فعّالیت D دارند.

راهکار چالش حقوقی خود را از ما بخواهید

نام و نام خانوادگی(ضروری)

لذا، تأخیرات روی فعّالیت C و فعّالیت E، هم‌زمانِ هم‌باد هستند و به‌طور برابر، خسارت تعیینی یکدیگر را ساقط می‌نمایند. کارفرمایان نوعاً یک تمدیدمدّت پنج‌روزه را در تکمیل فعّالیت D ناشی از تأخیر کارفرما-مسبّب در مسیر بحرانی فعّالیت C به پیمانکار اعطاء خواهند نمود. بااین‌حال، کارفرما نوعاً به پیمانکار اجازه نمی‌دهد تا هزینه‌های تأخیرِ مرتبط با زمان خود، به‌سبب تأخیر هم‌زمان پنج‌روزه‌ای که پیمانکار در فعّالیت D سبب شده است را بازیابی کند.

مطالب مرتبط

اقتباس از نوشته‌ای از رونالد جی رایدر و ام بی ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | عضویت
شماره موبایل خود را وارد کنید

روش دریافت کد تایید

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
برای دریافت کد تایید، شماره زیر را با موبایل خود به صورت رایگان شماره گیری کنید"
تا لحظاتی دیگر برای اعلام کد تایید با شما تماس خواهیم گرفت
ارسال مجدد کد تا دیگر

روش دریافت کد تایید

برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

برنده نشدی؟ ضمانت‌نامه‌ت رو از دست نده!

آیا کارفرما می‌تواند به خاطر یک درخواست غیرقانونی، ضمانت‌نامه‌ی شرکت در مناقصه شما را ضبط کند؟ حقوقت را بشناس و از آن دفاع کن.