پرسش و پاسخهای چاپی
D2113600102
پرسش)
خواهشمند است دستور فرمایید که با نگارش به مصوبه شماره ۱۰۷۲۹/ت ۵۲۶۵۹۰ مورخ ۸۱/۰۴/۰۱ کسر پیش پرداخت از هزینههای تعلیق(در دوران تعلیق) و شرایط بند ج ماده ۵ مصوبه فوق الذکر مجاز میباشد یا خیر؟ نظریه آن سازمان محترم را اعلام نمایید که ایا کارفرمایان به کسر پیش پرداخت بصورت اعم از هزینههای دوران تعلیق قرارداد میباشند یا خیر ضمنا در صورتی که پیش پرداختهای انجام شده به پیمانکار بر طبق مصوبه شماره ۱۰۷۲۹/ت ۲۶۵۹۰ ه مورخ ۱۳۸۱/۰۴/۰۱ در مرحله اول پیش پرداخت (۸ درصد) و قبل از دریافت قسط دوم (۶۵ درصد) باشد، آیا کارفرما مجاز به کسر پیش پرداخت از هزینههای تعلیق میباشد؟
همانطور که مستحضرید بر طبق بند ج ماده ۵ مصوبه شماره ۱۰۷۲۹/ت ۲۶۵۹۰ ه مورخ ۱۳۸۱/۰۴/۰۱ هیئت محترم وزیران کشور پیش پرداخت به میزان ۱۴/۵٪ مبلغ ناخالص صورت وضعیتهای موقت پس از واریز اقساط اول و دوم پیش پرداخت انجام میپذیرد.
پاسخ)
چنانچه قسط پیش پرداخت بر طبق بند ج ماده ۵ مصوبه شماره ۱۰۷۲۹/ت ۲۶۵۹۰ ه مورخ ۱۳۸۱/۰۴/۰۱ پس از تحویل کارگاه پرداخت گردیده و پیمان مشمول کسورات پیش پرداخت نخواهند بود. مراتب فوق مربوط به قراردادهایی خواهد بود که بر طبق ضوابط و مقررات ابلاغی این سازمان منعقد شده باشند.
D2113600202
پرسش)
با سلام لطفا اعلام فرمایید مبالغ مکسوره از صورت وضعیت ها بابت پیش پرداخت تا قبل از پرداخت قسط سوم چه میزان میباشد؟
پاسخ)
با سلام بازگشت به نامه شماره ۱۰۱/۷۰۴۷۱-۸۴ مورخ ۱۳۸۴/۱۰/۱۴ اعلام می دارد در صورتی که مصوبه شماره ۴۲۹۵۶/ت ۲۸۴۹۳ ه مورخ ۱۳۸۲/۰۸/۱۱ حاکم بر قرارداد بوده و میزان پیش پرداخت بیست درصد(۲۰٪) مبلغ اولیه پیمان تعیین گردیده و در شرایط خصوصی پیمان به گونهای دیگر مقرر نشده باشد، میزان نحوه کسر اقساط پیش پرداخت بر طبق جز (۱) بند ج ماده (۵) مصوبه یاد شده است. بدین ترتیب مبالغ مسکوره از صورت وضعیتها بابت پیش پرداخت چهارده و نیم درصد (۱۴٫۵٪) خواهد بود.
D2113600302
پرسش)
با سلام همانگونه که استحضار دارند مفاد قسمت پایانی ماده ۳۶ شرایط عمومی پیمان جدید (ابلاغی طی بخشنامه شماره ۵۴/۸۴۲-۱۰۲/۱۰۸۸مورخ ۱۳۸۷/۰۳/۰۳) با مفاد بند ۲-۲-۲ بخشنامه شماره ۱۱۰۸۲/۵۴/۵۰۹۰-۱ مورخ ۱۳۶۰/۰۹/۰۲ در خصوص مهلت پرداخت هر قسط پیش پرداخت مطابقت و هماهنگی ندارد و این امر موجب اختلال در محاسبه تاخیرات ناشی از دیرکرد پرداخت اقساط پیش پرداخت می گردد. شایان ذکر است با توجه به تأخیر زمانی تاریخ ابلاغ شرایط عمومی پیمان جدید ۱۳۸۷/۰۳/۰۳ نسبت به تاریخ ابلاغ بخشنامه نحوه محاسبه تاخیرات ناشی از تاخیر در پرداختها (۱۳۶۰/۰۹/۰۲) به اعتقاد این دفتر مهلت پرداخت هر یک از اقساط پیش پرداخت ۲۰ روز از تاریخ درخواست پیمانکار که به تایید مهندس مشاور رسیده است یا ۱۰ روز از تاریخ ارایه تضمین مربوط از سوی پیمانکار هر کدام که بیشتر است میباشد.
پاسخ) با سلام بازگشت به نامه شماره ۹۹۶۵ مورخ ۱۳۸۶/۴/۷ نظر آن شرکت را به نکات زیر جلب مینماید:
- در طرحهای عمرانی ،تعهد قراردادی کارفرما پرداخت کارکرد ماهانه پیمانکار در مهلت مقرر طبق ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان است و به تبع ان چنانچه انجام این تعهد با تاخیر انجام گیرد موضوع موجب تمدید مدت پیمان می گردد که دستورالعمل نحوه محاسبه آن در بخشنامه شماره ۱۱۰۸۲/۵۴/۵۰۹۰-۱ مورخ ۱۳۶۰/۰۹/۰۲ تعیین گردیده است و بخشنامه شماره ۵۱۸۸/۵۴/۱۳۰۰-۱ مورخ ۱۳۶۱/۰۴/۰۸ نیز با ملاحظه همین تعهد نحوه محاسبه مهلت پرداخت کارکردهای بیش از یک ماه را مشخص کرده است به این ترتیب در مورد پرداخت کارکردهای کمتر از یک ماه با توجه به اینکه در قرارداد مهلتی تعیین نشده است بحث تمدید ناشی از تاخیر موضوعیت ندارد.
- طبق ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان جدید (ابلاغی طی بخشنامه شماره ۵۴/۸۴۲-۱۰۲/۱۰۸۸مورخ ۷۸/۰۳/۰۳) اگر ضمیمه قرارداد باشد مهلت قراردادی از زمانی که مهندس مشاور صورت وضعیت موقت ماهیانه را از سوی پیمانکار دریافت مینماید تا زمانی که پرداخت مبلغ کارکرد آن پس از کسر کسورات قانونی و قراردادی توسط کارفرما انجام میگیرد حداکثر ۲۰ روز است.
- مقتضی است ترتیبی اتخاذ فرمایید که از این پس سوالات و ابهامات قراردادی مربوط به موضوع مورد سوال مطرح گردد.