روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

چهارشنبه هر هفته ساعت ۲۰

بررسی الزامی و یا اختیاری بودن
ارزیابی کیفی در فرآیند برگزاری مناقصه

قسمت نهم
فصل سوم

جستجو

ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان

پرسش و پاسخ‌های رایج سازمان برنامه

ماده 39 شرایط عمومی پیمان

۱۳۹۰۱ ۰-پرسش)

  • در یک پروژه، جمع آوری و برچیدن کارگاه که جزو عملیات موضوع پیمان است تا زمان تحویل موقت انجام نشده است. مشاور معتقد است شروع دوره تضمین تاریخ رفع نقص است و بنابراین در صورتی که در کارها عیب و نقصی که ناشی از کار پیمانکار باشد مشاهده نشود پایان دوره تضمین و تاریخ تحویل قطعی همان تاریخ گواهی رفع نقص است. شایان ذکر است جمع آوری و برچیدن کارگاه جزو عملیات موضوع پیمان بوده و عدم انجام آن تا زمان تحویل موقت جزو نقایص کار محسوب می‌شود. با توجه به شرح پیش گفته شروع دوره تضمین چه زمانی است؟

۱۳۹۰۱ ۰- پاسخ)

تاریخ تحویل موقت، تاریخ تشکیل هیأت تحویل موقت در محل و تحویل کار به کارفرما است که درصورتمجلس تحویل موقت درج می‌شود. تاریخ شروع دوره تضمین، تاریخ تحویل موقت است به شرط آنکه هیات تحویل موقت، هیچگونه نقصی در کار مشاهده نکند یا نقایص در مهلتی که از طرف هیأت تحویل تعیین شده است، رفع شود، اگر زمانی که پیمانکار صرف رفع نقایص می‌کند، بیش از مهلت تعیین شده باشد، تاریخ تحویل موقت، همان تاریخ تشکیل هیأت و تحویل کار به کارفرما است، ولی تاریخ شروع دوره تضمین، تاریخ رفع نقص است که به تأیید مهندس مشاور رسیده باشد.

پرسش و پاسخ‌های چاپی

D2113900202

پرسش)

با سلام لطفا رهنمود فرمائید که ماموریت‌ها و حوزه فعالیت‌های قانونی هیأت تحویل موقت (کمیسیون تحویل موقت) که برای تحویل کار تشکیل می‌شوند چیست و آیا بررسی صحت و سقم مفاد صورت مجلس کارهای انجام شده که جزو اسناد و مدارک صورت وضعیت قطعی می‌باشد با ایشان است یا خیر ؟

پاسخ)

با سلام بازگشت به نامه شماره ۵۱۳/۱۶۷۴۱۸ مورخ ۱۳۸۴/۱۱/۹ اعلام گردد که در قراردادهای طرح‌های عمرانی که براساس شرایط عمومی پیمان جدید منعقد شده اند، ماموریت ها و حوزه فعالیت‌های قانونی هیأت تحویل موقت (کمیسیون تحویل موقت) که برای تحویل کار تشکیل می‌شوند شامل مواردی است که در ماده ۳۹ باید توجه داشت که بررسی صحت و سقم مفاد صورت مجلس کارهای انجام شده که جزو اسناد و مدارک صورت وضعیت قطعی می‌باشد، علی الاصول وظیفه کمیسیون تحویل نبوده بلکه به عهده مراجع قانونی رسیدگی صورت وضعیت قطعی (دستگاه نظارت و کارفرما) می‌باشد.

D2113900302

پرسش)

با سلام در قراردادی پیمانکار مطابق ماده ۳۹ درخواست تحویل موقت نموده و هیات تحویل موقت تشکیل و عیب و نقصی در کارها مشاهده نموده و مدت زمانی را به پیمانکار مطابق شرایط عمومی پیمان جهت رفع آن اعلام نموده ولی پیمانکار جهت رفع آن اقدامی نکرده است آیا کارفرما می تواند خود شخصا نسبت به برطرف نمودن آن اقدام نماید؟ در صورت تائید هزینه آن به چه صورت محاسبه می‌شود؟

پاسخ)

با احترام بازگشت به نامه شماره ۳۱۰۹ مورخ ۱۳۸۳/۸/۱۹ به آگاهی می‌رساند در قراردادهای تابع ضوابط طرح‌های عمرانی که بر اساس شرایط عمومی پیمان جدید منعقد شده اند، هرگاه هیئت تحویل موقت. عیب و نقصی در کارها مشاهده نماید اقدام به تنظیم صورت جلسه تحویل موقت با تعیین مهلتی برای رفع نقص می‌کند و فهرستی از نقایص را تنظیم و ضمیمه صورت مجلس تحویل موقت می‌نماید.

با توجه به بند د ماده ۳۲ شرایط عمومی پیمان چنانچه پس از پایان مهلت تعیین شده ، پیمانکار نسبت به اصلاح کارها اقدام نکند، کارفرما می‌تواند راساً نواقص و کارهای معیوب را اصلاح کرده، هزینه های انجام گرفته مربوط را به اضافه ۱۵ درصد از مطالبات پیمانکار کسر نماید.

D2113900402

پرسش)

با سلام اگر پس از پایان مهلت تعیین شده ، پیمانکار نسبت به اصلاح کارهای صورت جلسه تحویل موقت اقدام نکند، آیا کارفرما می‌تواند کارهای معیوب را اصلاح کرده و هزینه‌های مربوط را به اضافه ۱۵ درصد، از محل سپرده‌ها و تضمین‌های پیمانکار برداشت نماید؟

پاسخ)

اگر پس از پایان مهلت تعیین شده ، پیمانکار نسبت به اصلاح کارها اقدام نکند، کارفرما می‌تواند راسا کارهای معیوب را اصلاح کرده و هزینه‌های مربوط را به اضافه ۱۵ درصد، از مطالبات پیمانکار کسر کند در این مرحله که زمان تنظیم صورت حساب نهایی فرا نرسیده و وضعیت بدهکار و تضمین‌های پیمانکار نشده است. بدیهی است به مجرد مشخص شدن وضعیت بدهکار و بستانکار پیمانکار طبق ماده ۵۲ برداشت از محل‌های یاد شده امکان پذیر خواهد بود.

D2113900502

پرسش)

با سلام جهت رفع نواقص اعلام شده برای تحویل موقت، تعیین مهلت رفع نواقص بر عهده چه کسی می‌باشد؟

پاسخ۱)

بازگشت به نامه شماره ۲۱۵/۴۵ مورخ ۱۳۸۴/۰۱/۲۵ به آگاهی می‌رساند: در ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان جدید تصریح شده، پس از آنکه عملیات موضوع پیمان تکمیل گردید و کار آماده بهره برداری شد پیمانکار از مهندس مشاور تقاضای تحویل موقت می‌کند و با رعایت سایر مواردی که در ماده مذکور اشاره شده، هیات تحویل موقت در محل کار حاضر می شود. هیات تحویل موقت در صورتی که عیب و نقصی در کار مشاهده نکند اقدام به تنظیم صورت مجلس تحویل موقت نموده و آن را به همراه نتیجه  ازمایش‌های انجام شده برای کارفرما ارسال می‌کند ولی اگر عیب و نقصی در کار مشاهده نماید  اقدام به تنظیم صورت مجلس تحویل موقت با تعیین مهلتی برای رفع نقص می‌کند. بنابراین در حالت بالا تعیین مهلت برای رفع نواقص به عهده هیات تحویل موقت یا کمیسیون تحویل موقت می‌باشد.

پاسخ۲)

بازگشت به نامه شماره ۷۶۵/۴۵ مورخ ۱۳۸۴/۳/۷ به آگاهی می‌رساند ، در ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان قدیم و جدید این سازمان، مدت مشخصی برای رفع نواقص مندرج در صورت جلسه تحویل موقت تعیین نگردیده، بلکه تعیین مهلت مزبور به عهده کمیسیون تحویل موقت نهاده شده است مفهوم عبارت مذکور آنست که هیئت تحویل موقت با توجه به طبیعت و میزان نواقص ، مهلت متعارف مورد نیاز را برای رفع نواقص تعیین و در متن صورت جلسه تحویل موقت درج می‌نماید بنابراین اگر گستردگی ، تعداد نواقص و طبیعت آن‌ها به ترتیبی است که طبق نظر هیات تحویل موقت (دستگاه نظارت و کارفرما جزء هیئت هستند) برای رفع آن‌ها ۳ ماه فرصت مورد نیاز باشد (مشروط بر اینکه کار قابل بهره‌برداری باشد) موضوع مغایر با ضوابط ماده ۳۹ نمی‌باشد.

D2113900602

پرسش)

با سلام آیا پس از ابلاغ ماده ۴۸ به پیمانکار، آیتمهایی که به اتمام رسیده را می‌توان مطابق ماده ۳۹ تحویل موقت کرد؟

پاسخ)

با سلام، بازگشت به نامه شماره ۱۹۱-۸۶-ب مورخ ۱۳۸۶/۴/۲۳ در ارتباط با ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان جدید اگر ضمیمه قرارداد باشد مراتب زیر به آگاهی می‌رسد: هرگاه پیش از اتمام کارهای موضوع پیمان، کارفرما بدون آنکه تقصیری متوجه پیمانکار باشد بنا به مصلحت خود یا علل دیگر، تصمیم به خاتمه دادن پیمان بگیرد خاتمه پیمان را با تعیین تاریخ آماده کردن کارگاه برای تحویل که نباید بیشتر از ۱۵ روز باشد به پیمانکار ابلاغ می‌کند و سایر اقدامات نیز باید براساس ضوابط ماده ۴۸ انجام پذیرد. کارفرما آن قسمت از کارها را که ناتمام است طبق مقررات درج شده در ماده ۴۱ شرایط عمومی پیمان تحویل قطعی و آن قسمت را که پایان یافته است طبق مقررات تعیین شده در ماده ۳۹ تحویل موقت می‌گیرد. منظور از ان قسمت از کارها که پایان یافته است طبق مقررات تعیین شده در ماده ۳۹ تحویل موقت می‌گیرد در ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان شامل آن است از کارها است که بر اساس ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان قابل بهره‌برداری است. بنابراین آیتم‌های تمام شده را نمی‌توان به عنوان کار تمام شده مشمول ماده ۳۹ محسوب نمود.

D2113900702

پرسش)

در صورتی که موضوع قرارداد مبادله شده با پیمانکار اجرای کامل کار اعم از شالوده، سازه ساختمان، سقف کاری و نازک کاری و تاسیسات مکانیکی و برقی تا حد بهره‌برداری باشد و پروژه ماده ۴۸ شود تکلیف تحویل کار به چه صورت می‌باشد؟

پاسخ)

عطف به نامه شماره ۱۵۰۶/۰۷/۱۶۴/۴۶ ۶۱۵۵ مورخ ۸۱/۲/۱۱ به آگاهی می‌رساند: در صورتی که موضوع قرارداد مبادله شده با پیمانکار اجرای کامل کار اعم از شالوده سازه ساختمانی سقف کاری و نازک کاری و تاسیسات مکانیکی و برقی تا حد بهره برداری باشد ولی قرارداد مذکور (کل کار) از طرف کارفرما براساس ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان به صورت نیمه تمام خاتمه داده شود موضوع قرارداد (کل کار) نیمه تمام تلقی و براساس مفاد ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان اقدام می شود. به این معنی که کارفرما در تاریخ خاتمه دادن به پیمان آن قسمت از کارهایی که ناتمام است طبق تشریفات مذکور در ماده ۴۱ تحویل قطعی می گیرد. در مورد کارهای ناتمام چنانچه معایبی در آنها مشاهده شود پیمانکار مکلف است به هزینه ی خود در مدت کوتاه و متناسبی که با توافق کارفرما تعیین می‌شود رفع عیب نماید و آن را به نحو فوق تحویل قطعی دهد در ضمن یادآور می‌شود آن قسمت از کارها که کاملا پایان یافته است طبق تشریفات مذکور در ماده ۳۹ تحویل موقت می‌شود.

D2113900802

پرسش)

با سلام لطفا با توجه به ابهامات موجود در چگونگی تحویل موقت ماده ۳۹ را شرح نمائید؟

پاسخ)

با احترام، بازگشت به نامه شماره ۲۷۲/الف/۸۱۰۳ مورخ ۸۱/۳/۲۵ به آگاهی می‌رساند طبق ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان جدید پس از آنکه عملیات موضوع پیمان تکمیل و آماده بهره‌برداری گردید پیمانکار از مهندس مشاور (دستگاه نظارت) تقاضای تحویل موقت می‌کند و نماینده خود را برای عضویت در هیات تحویل موقت معرفی می‌نماید. مهندس مشاور (دستگاه نظارت) به درخواست پیمانکار رسیدگی می‌کند و در صورت تایید ضمن تعیین تاریخ آمادگی کار برای تحویل موقت تقاضای تشکیل هیات تحویل موقت را از کارفرما می‌نماید. بنابراین در صورتی که شرایط مذکور محقق گردد کمیسیون تحویل موقت بر اساس شرحی که در بالا داده شد تشکیل خواهد شد و اقدامات بعدی برای تحویل پروژه مطابق ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان به عمل خواهد آمد.طبق ماده ۶ پیمان تصریح شده که نظارت بر اجرای قرارداد پیمانکار توسط کارفرما به عهده ….واگذار شده است. که باتوجه به مواد ۳۲ و ۳۳ شرایط عمومی پیمان انجام می‌شود. در ماده ۳۲ و ۳۳ نظارت بر اجرای کار تعریف شده است. نظارت بر اجرای کار و تحویل موقت دو مورد جداگانه هستند که هر یک از آن‌ها باید طبق مقررات و ضوابط مندرج در شرایط عمومی پیمان و سایر مفاد قرارداد انجام پذیرد. بنابراین چنانچه پروژه طبق نقشه‌های اجرایی و مشخصات فنی و سایر ضوابط مندرج در قرارداد انجام شده باشد تحویل آن توسط یک کمیسیون تحویل موقت انجام می‌شود.

D2113900902

پرسش)

سلام علیکم احتراما با عنایت به ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان در قراردادهای جاری و بیان جزئیات تحویل موقت خواهشمند است در مورد ارائه پاسخ به پرسش‌های زیر دستور اقدام لازم صادر فرمائید.

در صورتی که پس از آن که عملیات موضوع پیمان تکمیل گردیده و کار آماده بهره‌برداری شد و مراحل تحویل موقت از سوی پیمانکار انجام گردد ولی کارفرما نسبت به تحویل موضوع پیمان اقدامی انجام ندهد (علیرغم رعایت کلیه مفاد ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان) تکلیف پیمانکار چیست؟

در صورتی که کارفرما خارج از زمان مصوب مندرج در ماده فوق الذکر (به مدت طولانی) نسبت به تحویل اقدام نماید. تبعات مالی مترتبه بر پیمانکار به چه صورت محاسبه می‌گردد؟ (تبعات مالی تطویل مدت زمان عدم آزاد سازی تضامین و ….)

پاسخ)

با احترام بازگشت به نامه شماره ۲۴۰/۶/۴/۱۴۵۶۸/س مورخ ۸۴/۰۵/۰۵ به آگاهی می‌رساند. براساس ضوابط ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان جدید پس از آنکه عملیات موضوع پیمان تکمیل گردید و کار آماده بهره‌برداری شد پیمانکار از مهندس مشاور تقاضای تحویل موقت می‌کند مهندس مشاور در صورت تایید ضمن تعیین تاریخ آمادگی کار برای تحویل موقت تقاضای تشکیل هیأت تحویل موقت را از کارفرما می‌نماید سایر اقدامات برابر مراتبی است که به صورت مشروح در ماده ۳۹ ذکر شده است.

اگر با رعایت ضوابط مندرج در ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان کارفرما از تحویل موقت پیمان امتنان ورزد تاریخ شروع دوره تضمبن بیست روز پس از تاریخ اعلام آمادگی کار از سوی پیمانکار که به تایید مهندس مشاور رسیده می‌باشد در مورد پرداخت خسارت احتمالی به پیمانکار برای تأخیر در تحویل موقت خسارتی به پیمانکار تعلق نمی‌گیرد ولی چنانچه پیمانکار ادعایی داشته باشد می‌تواند براساس ماده ۵۳ شرایط عمومی پیمان عمل نماید.

2 دیدگاه برای “ماده ۳۹ شرایط عمومی پیمان

  1. مسعود :

    با سلام اگر در مرحله ای که پروژه پیشرفت 95% را دارد کارفرما بدون هماهنگی با پیمانکار بهره برداری از پروژه را شروع نماید و از تحویل موقت و قطعی پروژه نیز سرباززند آیا این خود به معنای تحویل قطعی پروژه نیست؟

  2. مصطفی احمدی مهر :

    با سلام.
    جهت تحویل موقت یک شبکه خط انتقال اب که در سطح وسیعی اجرا شده و عملا امکان تحویل موقت یکجا برای پیمانکار و کارفرما ممکن نیست. و در قرارداد نیز به بخش های مجزا تقسیم نشده است. آیا امکان دارد به بخش های مختلف تقسیم کرده و تحویل موقت کرد؟ در این صورت وضعیت شروع دوره تضمین چه تاریخی است؟ آیا شروع دوره تضمین تاریخ آخرین گواهی رفع نقص میباشد؟

  3. جمال :

    با سلام اگر پس از درخواست تحویل موقت بخشی از پروژه که نزدیک به سه سال توسط کارفرما بهربرداری میشود مشاور جهت تایید درخواست تحویل اقدام به گرفتن نقص در قالب دستور کار جدید اقدام نماید. در این خصوص تکلیف پیمانکار چی میشود؟

دیدگاهتان را بنویسید

ورود | عضویت
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد