پرداخت حقّ بیمه و مالیات بر ارزش افزوده در قراردادهای مبتنی بر پرداخت اسناد خزانه

برش‌های کوتاه این قسمت از کنج قراردادها

شرط بهره‌مندی پیمانکار از امتیازات مادّة چهار قانون مالیات بر ارزش افزوده

مادّة چهارم از قانون مالیات بر ارزش افزوده، محمل قانونی بسیار مهمّی در موضوع مربوطه بوده و باید مورد توجّه طرفین قرارداد قرار گیرد؛ لیکن بهره‌مندی از مفادّ این قانون، شروط و مقدّماتی دارد که باید توسّط کارفرما و پیمانکار مورد توجّه قرار گیرد. از ثبت خود قرارداد تا نحوة پرداخت و موضوعات مرتبط دیگر. هم‌چنین عدم رعایت این شروط و انجام اقدامات مربوطه، تبعاتی در پی دارد که موضوع ویدئو حاضر می‌باشد.

تعلیق قهری پیمان در اثر عدم پرداخت حقّ بیمة تأمین اجتماعی از ناحیة کارفرما

با ارائة هر صورت‌وضعیّت از سوی پیمانکار، کارفرما مکلّف به پرداخت حقّ بیمة تأمین اجتماعی خواهد بود؛ لیکن عدم انجام این عمل توسّط کارفرما، مسبّب عدم امکان اجرای امور در کارگاه و توقّف امور اجرایی قرارداد می‌گردد. اما این عمل کارفرما چه آثار حقوقی‌ای در پی دارد؟ و چنانچه بر اثر این اهمال از ناحیة ایشان، کار متوقّف شود، قوانین و مقرّرات عام، این توقّف را چگونه تفسیر می‌نمایند؟

سوالاتی که در این بخش پاسخ داده می شود :

  1. مادّة چهارم از قانون مالیات بر ارزش افزوده چه تکالیفی را برای پیمانکار مقرّر نموده است؟
  2. عدم عمل به شروط مندرج در مادّة مادّة چهارم از قانون مالیات بر ارزش افزوده ، چه تبعاتی برای طرفین قرارداد در پی دارد؟
  3. اثر عدم پرداخت حقّ بیمة صورت‌وضعیّت پیمانکار از طرف کارفرما در کارگاه، چیست؟
  4. چه زمان، توقّف کار در کارگاه ناشی از عمل کارفرما، به تعلیق پیمان منجر می‌گردد؟

برای مشاهده ویدئو به‌صورت کامل، لطفاً ابتدا اشتراک را جهت مشاهده این قسمت از طریق کلیک بر روی  دکمه زیر تهیه فرمایید

دقیقه محتوای ویدئویی این بخش
1

برای مشاهده ویدئو به‌صورت کامل، لطفاً ابتدا اشتراک را جهت مشاهده این قسمت از طریق کلیک بر روی  دکمه زیر تهیه فرمایید

دقیقه محتوای ویدئویی این بخش
0

پرسش: با توجّه به پرداخت مطالبات پیمانکاران در قالب اسناد خزانه و یا عدم پرداخت مطالبات سنوات گذشته، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده چگونه خواهد بود؟ پرداخت حقّ بیمةتأمین اجتماعی در صورت عدم پرداخت مطالبات پیمانکار از سوی کارفرما به عهدة پیمانکار است یا کارفرما؟

پاسخ: هنگامی که پیمانکار در دورة مالیاتی، کاری را انجام می‌دهد، پایان دوره، موظّف به پرداخت مالیات و یا تمهید ترتیب این پرداخت خواهد بود. این مفاد در قانون دائمی ارزش افزوده مورد اشاره قرار گرفته است. اما چنانچه مطالبات پیمانکار پرداخت نشود، در قانون بودجه بیان شده است که در این حالت، وصول مطالبات مربوطه، تا زمانی که کارفرما پرداخت را انجام نداده باشد، از پیمانکار انجام نخواهد شد. در قانون دائمی ارزش افزوده نیز به این مبحث پرداخته شده و تکالیفی به این ترتیب بر دوش پیمانکار قرار داده است، مبنی بر اینکه از طریق عملیات اجرایی، از کارفرما این وجوه وصول می‌گردد.

نکتة بسیار حائز اهمیّت آن است که پیمانکار درصورتی از مفادّ این مادّه بهره‌مند می‌گردد که اقدامانی را در این خصوص به عمل آورده باشند. نخست آنکه طرفین قرارداد در سامانة مؤدّیان ثبت نام نمایند؛ دوم آنکه قرارداد منعقده باید در این سامانه ثبت شده باشد و سوم آنکه دریافت و پرداخت‌ها، نقدی یا نسیه بودن قرارداد باید در سامانه ثبت و ضبط گردد. چه اگر این اتّفاق رخ ندهد و شروط پیش‌گفته رعایت نگردد، فرض سازمان امور مالیاتی، بر نقدی بودن معامله بوده که این امر، آثار خود را خواهد داشت.

لازم به توجّه است که هرچا طبق قانون یا قرارداد یا عرف مسلّم، فردی مکلّف به انجام امری باشد و طرف مقابل، روی  انجام آن تعهّد حساب کرده باشد، طبق قاعدة غرور، اگر طرف اول، تعهّد را انجام ندهد، طرف دوّم می‌تواند به ایشان در سازوکار قضائی رجوع نموده و انجام تعهّد را مطالبه نماید.

در پرسش حاضر نیز، چنانچه کارفرما مکلّف به پرداخت حقّ بیمه بوده و این عمل را انجام نداده باشد، اراده‌ای از جنس سلبی از خود نشان داده که پیمان را معلّق نماید. هم‌چنین چنانچه صورت‌وضعیّت را به پیمانکار پرداخت نکند، با عنایت به اینکه برای ماه بعد، امکان بیمه‌نمودن کارگاه به‌جهت بدهی، میسّر نخواهد بود. در این حالت، چنانچه پس از اخطار پیمانکار با این موضوع به کارفرما، کماکان ایشان از واریز حقّ بیمه امتناع نماید، چنانچه لیست بیمه، قابل ارسال نبوده و کارگران نتوانند در کارگاه مستقر گردند، کار به‌صورت قهری متوقّف شده است و پیمان از همان تاریخ، معلّق خواهد بود و هرزمان مبلغ بیمه از ناحیة کارفرما واریز شده و قابلیّت استقرار کارکنان سایت فراهم گردد، رفع موانع تعلیق صورت گرفته و کار از سر گرفته خواهد شد.

استراتژیست حقوقی

متخصص کمی‌سازی دعاوی

کارشناس ارشد مالی

1 دیدگاه برای “پرداخت حقّ بیمه و مالیات بر ارزش افزوده در قراردادهای مبتنی بر پرداخت اسناد خزانه

  1. احمد خضری :

    اگر در دوره تضمین عیب یا نقصی در کار پیدا شد ، آیا خسارت وارده تماماً متوجه و عهده پیمانکار میشود؟ با وجود اینکه هیأت تحویل موقت، کار را مطابق اسناد کنترل کیفیت تحویل گرفته اند؟
    سوال دوم : آیا میتوان دورۀ تضمین را به نسبت درصد کار انجام شده و تحویل شده ، کاهش داد؟
    سوال سوم: آیا میتوان از کارفرما تقاضای کاهش دوره تضمین کرد (قرارداد بر مبنای ۴۳۱۱)و آیا استفساریه یا سند مرجعی در این خصوص موجود هست؟
    سپاس فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | عضویت
شماره موبایل خود را وارد کنید

روش دریافت کد تایید

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
برای دریافت کد تایید، شماره زیر را با موبایل خود به صورت رایگان شماره گیری کنید"
تا لحظاتی دیگر برای اعلام کد تایید با شما تماس خواهیم گرفت
ارسال مجدد کد تا دیگر

روش دریافت کد تایید

برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

برنده نشدی؟ ضمانت‌نامه‌ت رو از دست نده!

آیا کارفرما می‌تواند به خاطر یک درخواست غیرقانونی، ضمانت‌نامه‌ی شرکت در مناقصه شما را ضبط کند؟ حقوقت را بشناس و از آن دفاع کن.