اقدامات و تکالیف مشاور و پیمانکار در مواجهه با عبور از سقف 25% اضافهکار در پیمان
با رسیدن مبلغ پیمان به سقف 25% افزایش مقادیر، تکمیل عملیات پروژه از حیث نحوة ادامة کار، با چالشهایی مواجه میگردد که اقدامات هر یک از طرفین پیمان، میتواند پروژه را به یکی از دو جهت مذکور هدایت نموده و یا این اقدامات، بهمنزلة دلیل از سوی ایشان، قابلیّت استناد بیابد. یکی از این اقدامات، ارائة صورتوضعیّت از سوی پیمانکار مطابق شرایط عمومی پیمان بوده که از حیث اعلام وضعیّت قرارداد، حقوقی را بروی او و تکالیفی را برای مشاور پروژه ایجاد مینماید.
شرط واگذاری متمّم پیمان به پیمانکار قرارداد اصلی، مبتنی بر استفساریّة منتسب به شورای عالی فنّی
با رسیدن به سقف افزایش 25% در مقادیر پیمان، پروژه با چالش چگونگی واگذاری قرارداد ادامة عملیات به پیمانکار حائز صلاحیّت مواجه میگردد، لیکن برای واگذاری ادامة عملیات به پیمانکار پروژة اوّلیه، طیّ استفساریّهای منتسب به شورای عالی فنّی، شروطی تبیین شده که توجّه به این شروط، برای بهکارگیری پیمانکار پروژة اوّلیه، ضروری است. ویدئو حاضر به بیان این شروط و نحوة اقدام مبتنی بر آنها میپردازد.
سوالاتی که در این بخش پاسخ داده می شود :
- ابزار پیمانکار بهمنظور اخطار افزایش مقادیر بیش از 25%
- تکلیف مشاور پروژه در پایش و کنترل مقادیر پیمان درخصوص افزایش مقادیر
- جهات قانونی خاتمهیافته تلقّی شدن قرارداد با عبور از سقف 25% افزایش مقادیر
- شروط واگذاری قرارداد متمّم به پیمانکار قرارداد اصلی
برای مشاهده ویدئو بهصورت کامل، لطفاً ابتدا اشتراک را جهت مشاهده این قسمت از طریق کلیک بر روی دکمه زیر تهیه فرمایید
برای مشاهده ویدئو بهصورت کامل، لطفاً ابتدا اشتراک را جهت مشاهده این قسمت از طریق کلیک بر روی دکمه زیر تهیه فرمایید
پرسش: با درصورت سرریز قرارداد و 25% اضافی آن و نیاز به انعقاد متمّم برای پروژة خاتمهیافته، آیا مبانی قرارداد اوّلیه ملاک عمل است؟ آیا باید با فهرستبها و ضرایب قرارداد اوّلیه، قرارداد متمّم منعقد شود؟ درصورت گذشت چند سال از زمان قرارداد اوّلیه، متعاقباً با توجّه به نیاز به ترک تشریفات قرارداد جدید، حدّنصاب معاملاتِ چه زمانی ملاک میباشد؟
پاسخ: در شرایط عمومی پیمان 4311، در دو مقرّره، به موضوع افزایش مقادیر پرداخته شده که اگر در ضمن اجرای کار، مقادیر درجشده در فهرستبها و مقادیر منضم به پیمان، تغییر کند، مهندس مشاور باید تغییرات را محاسبه و پس از تصویب کارفرما، به پیمانکار ابلاغ نماید و پیمانکار باید با نرخ پیمان، نسبت به اجرای کار اقدام نماید. لکن این مبلغ نباید از 25% مبلغ قرارداد بیشتر باشد و در ادامه قرائنی ملاحظه میشود مبنی بر اینکه پیمان در رقم 1.25 برابر مبلغ اوّلیه، خاتمه خواهد یافت.
امّا در حالت مدّ نظر در پرسش، جهت واگذاری میزان بالاتری از کار به پیمانکار، تحصیل مجوّز ترک مناقصه از کمیسیون مربوطه طبق قانون محاسبات عمومی، ضروری است و در این صورت باید قرارداد جدیدی تنظیم گردد.
لازم به ذکر است که در محیط حقوق عمومی، پیمانکار با ارائة صورتوضعیّت به کارفرما، در حال اظهار مبلغ پیشرفت مالی قرارداد است و میتواند بهعنوان یک اخطار به کارفرما درخصوص نزدیکشدن به سقف 1.25 در پیمان، در نظر گرفته شود. از طرفی وظیفة کنترل مقادیر، تغییر مقادیر و احجام باقیمانده، تماماً به عهدة مشاور قرار دارد و ایشان باید موضوع را مورد توجّه قرار دهد.
همچنین باید توجّه داشت که در قراردادهای متمّم، کار جدید در استفساریّهای توسّط شورای عالی فنّی تبیین شده است و درخصوص مجوّز انعقاد متمّم پیمان، با همان پیمانکار قرارداد اصلی و با رعایت شرایط پیمان اوّلیه، نظیر فهرستبهای منضم به پیمان، ضریب پیمان، ضرایب تعدیل و شاخصهای مبنای پیمان اصلی، اینگونه ابراز نظر نموده که مشروط بر رعایت چهار امر، این امکان برای کارفرما میسّر است و کار قابل واگذاری به پیمانکار اوّلیه خواهد بود. این چهار شرط، شامل رعایت ضوابط و دستورالعملها، بررّسی عملکرد مشاور و درنظر گرفتن جریمههای احتمالی برای ایشان، بقای تعهّدات پیمانکار در قرارداد اوّلیه و نیز اخذ مجوّزهای لازم، منجمله ترک تشریفات شرکت در مناقصه خواهد بود.
ضمناً علّت مقدور نبودن ادامة کار در قالب قرارداد اصلی، منبعث از ضرورت عدم ایجاد بار مالی اضافی بر دولت، به سبب بودجهمحور بودن امور است.
اگر پیمانی مشمول بخشنامه ۷۶۵۷۴ باشد و در یک فصل خاص سقف فصل از ۲۵ درصد اولیه فصل بالا زده باشد برای محاسبه کنترل ماده ۲۹ به چه طریق حساب میشود ایا ضریب کلی لحاظ میشور یا ضریب جزء در صورتیکه ضریب جزء از ضریب کل بیشتر باشد؟
سلام و عرض ادب طرح دعوی برای کارکرد مازاد بر 125 درصد چه جوری و به کدوم ماده اشاره بشه که توسط قاضی ردنشه به لحاظ تعیین تکلیف در حل اختلاف قراردادی در شرکت های تابعه نفت و گاز یه راهنمایی بی زحمت بنمائید
با توجه به موصوع اشاره شده در حین بحث، قرارداد خدمات مشاوره قراردادی بین کارفرما و مشاور می باشد آیا پیمانکار می تواند به وظایف مشاور در آن استناد کند
در ماده 29 اشاره شده که کارفرما باید افزایش مقادیر را ابلاغ کند اگر کارفرما این ابلاغ را انجام نداده باشد و پیمانکار صورت وضعیت جدیدی هم ارائه نکرده باشد آیا پیمانکار می تواند مدعی کار بیش از مبلغ اولیه قرارداد گردد