نظام‌نامۀ کارگروه بررسی اختلافات قراردادی توانیر

نظام‌نامۀ کارگروه بررسی اختلافات قراردادی توانیر

شماره:5899/11

تاریخ: 23/10/1398

بأسمۀ تعالی

جناب آقای دکتر رجبی مشهدی

معاون محترم برنامه‌ریزی و امور اقتصادی

جناب آقای مهندس رخشانی مهر

معاون محترم هماهنگی توزیع

جناب آقای دکتر علیپور

مدیر کل محترم دفتر فنّی و نظارت شبکه انتقال

جناب آقای شهریار

مدیر کل محترم دفتر حقوقی

جناب آقای محبی

مدیرکل محترم دفتر مرکزی حراست

جناب آقای مهندس رضائی

مدیرکل محترم دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات

موضوع: نظام‌نامه کارگروه بررسی اختلافات قراردادی

با سلام،

به اطلاع می‌رساند به منظور ایجاد وحدت رویه جهت بررسی کارشناسی اختلافات قراردادی ارجاعی به شرکت توانیر با مشارکت صاحب‌نظران و ذی‌نفعان مربوطه، «کارگروه بررسی اختلافات قراردادی» بر اساس نظام‌نامه پیوست تشکیل می‌گردد.

لازم به ذکر است بر اساس نظام‌نامه مذکور، بررسی کلیه اختلافات قراردادهای مشاوره، تأمین کالا و پیمانکاری (در نصاب معاملات بزرگ) مرتبط با پروژه‌های سرمایه‌گذاری از قبیل احداث، توسعه، بهینه‌سازی و بهره‌برداری تجهیزات شبکه توزیع فوق توزیع و انتقال شرکت‌های زیر مجموعه ارجاعی بـه شـرکت توانیر، با همکاری نمایندگان محترم آن معاونت/ دفتر، شرکت‌های زیر مجموعه، تشکل‌های پیمانکاری و سایر متخصصین صنعت برق (حسب مورد)، صرفاً براساس مفاد نظام‌نامه ابلاغی پیوست انجام خواهد پذیرفت.

محمد حسن متولّی‌زاده

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل

رونوشت:

– مدیران عامل محترم شرکت‌های زیر مجموعه جهت اطلاع / – سندیکای صنعت برق جهت اطلاع.

– انجمن صنفی پیمانکاران جهت اطلاع. / – معاونت هماهنگی مالی و پشتیبانی و امور مجامع جهت اطلاع.

بررسی اختلافات قراردادی

نظام‌نامه بررسی اختلاف قراردادی

شماره: 2-اق-ن‌ا‌ق

تاریخ: 23/10/1398

بأسمۀ تعالی

مقدمه:

مشارکت و همفکری علاقه‌مندان و صاحب نظران و استفاده از تجارب موجود سهم موثری در رفع مشکلات جاری قراردادها خواهد داشت. همچنین برخی عوامل در پروژه‌ها باعث بروز اختلافات میان عوامل اجرایی گردیده و با افزایش تعداد پروژه‌های عمرانی در کشور و بروز محدودیت‌های در حوزه کسب و کار، این اختلافات رو به افزایش بوده است. لیکن با اتخاذ تمهیدات مناسب می‌توان اختلافات مربوطه را در فرآیند مناسبی بررسی و جمع‌بندی نمود.

لذا به منظور ایجاد وحدت رویه واحد جهت بررسی کارشناسی اختلافات قراردادی ارجاعی به شرکت توانیر با مشارکت صاحب نظران و ذی‌نفعان مربوطه، کارگروه بررسی بررسی اختلافات قراردادی تشکیل گردیده است.

۱– اهداف:

1-1- رفع مشکلات قراردادی از طریق بررسی و حلّ اختلافات طرفین قرارداد مرتبط با پروژه‌های شرکت‌های زیر مجموعه.

1-2- کاهش اختلافات قراردادی بین شرکت‌های زیر مجموعه و پیمانکاران.

1-3- ایجاد نظم، هماهنگی، سرعت و دقّت در رسیدگی به اختلاف قراردادی و استفاده از نتایج رسیدگی‌ها در اصلاح روش‌ها.

۲– محدوده اجرا

2-1- حوزه اجرا:

2-1-1- پروژه‌های احداث توسعه بهینه‌سازی و بهره‌برداری در حوزه نصاب معاملات بزرگ در شرکت‌های زیر مجموعه مرتبط با پروژه‌های سرمایه‌گذاری.

2-2- اسناد مشمول:

2-2-1- قوانین، مصوّبات هیأت وزیران، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان برنامه و بودجه، سازمان تامین اجتماعی، شرکت توانیر و سایر نهادهای مربوطه در ارتباط با پروژه‌های حوزه اجرا.

2-2-2- اسناد ارجاع کار و قراردادهای مشاوره، پیمانکاری و تأمین کالا در پروژه‌های احداث، توسعه، بهینه‌سازی، بهره‌برداری تاسیسات و تجهیزات شبکه برق شرکت‌های زیر مجموعه.

3– مسئولیت‌ها

3-1- مسئولیت اجرای نظام‌نامه برحسب موضوع بر عهده معاونت‌ها و دفاتر مرتبط در شرکت توانیر و مدیران عامل شرکت‌های زیر مجموعه است.

3-2- مسئولیت نظارت بر حسن اجرای نظام‌نامه بر عهده معاونت هماهنگی مالی و پشتیبانی و امور مجامع به عنوان نماینده مدیرعامل شرکت توانیر می‌باشد.

4- تعاریف و ساختار

4-1- تعاریف و اختصارات:

4-1-1- پیمانکار: منظور از واژه پیمانکار در این نظام‌نامه پیمانکاران، تامین‌کنندگان سازندگان و مشاورین صنعت برق می‌باشد.

4-1-2- قرارداد: قرارداد/ پیمان توافق کتبی بین کارفرما و پیمانکار برای اجرای موضوع قرارداد/ پیمان در چهارچوب اسناد مرتبط آن می‌باشد.

4-1-3- ضوابط فنّی و اجرایی: مجموعه، اصول روش‌ها مقرّرات و ضوابط فنّی، حقوقی، مالی، قراردادی و بازرگانی حاکم بر تهیه اجرا و ارزشیابی طرح‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های زیر مجموعه و چگونگی انتخاب و به کارگیری عوامل دست‌اندرکار مربوط به آن و نیز تعیین مشخصات عوامل یاد‌شده و نحوۀ ارتباط بین آن‌ها می‌باشد.

4-1-4- اختلاف قراردادی: اختلاف نظر بین طرفین مناقصه یا قرارداد مرتبط با ضوابط فنّی و اجرایی در نحوۀ اجرای تعهدات فی ما بین و همچنین نحوۀ مدیریت و اجرای قرارداد که به صورت مستقیم توسط طرفین قابل حل نباشد و همچنین موارد درخواست اخذ مجوز یا نظر مشورتی بابت، فسخ، برکناری، خاتمه و کاهش و یا سایر موارد مرتبط با قراردادهای ارجاعی به شرکت توانیر و داوری‌های ارجاعی مربوطه می‌باشد.

4-1-5- ضوابط: مجموعه قوانین، مصوّبات هیأت‌وزیران و سایر نهادهای مرتبط، بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های مرتبط با نحوۀ ارجاع کار و اجرای قرارداد پروژه‌های احداث، توسعه بهینه‌سازی و بهره‌برداری شرکت‌های زیر مجموعه می‌باشد.

4-1-6- شرکت‌های زیر مجموعه: منظور شرکت‌های برق منطقه‌ای، توزیع نیروی برق و مدیریت شبکه برق ایران می‌باشد.

 

4-2- ساختار:

4-2-1- کارگروه بررسی اختلافات قراردادی: این کارگروه در صورت ارجاع اختلافات قراردادی از سوی پیمانکاران یا کارفرمایان به توانیر، به بررسی کارشناسی با حضور صاحب نظران داخل و خارج از توانیر می‌پردازد.

5- کارگروه بررسی اختلافات قراردادی:

5-1- ارکان کارگروه:

5-1-1- ریاست دائمی کارگروه: معاون هماهنگی مالی و پشتیبانی و امور مجامع شرکت توانیر.

5-1-2- دبیر دائمی کارگروه: مدیرکل دفتر بررسی‌های فنّی بازرگانی، قراردادها و پشتیبانی.

5-2- اعضای کارگروه:

5-2-1- اعضای اصلی:

5-2-1-1- معاون هماهنگی مالی و پشیبانی به عنوان نماینده مدیر عامل، عضو و ریاست کارگروه.

5-2-1-2- مدیر کل دفتر بررسی‌های فنّی بازرگانی، قراردادها و پشتیبانی به عنوان عضو و دبیر کارگروه.

5-2-1-3- نماینده دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات شرکت توانیر.

5-2-1-4- نماینده دفتر حقوقی شرکت توانیر.

5-2-1-5- نماینده دفتر مرکزی حراست توانیر.

5-2-1-6- نماینده تشکل‌های پیمانکاری مرتبط از قبیل (سندیکای صنعت برق و کانون انجمن‌های صنفی پیمانکاران برق کشور و…).

5-2-1-7- نماینده دفتر خصوصی‌سازی و امور مجامع وزارت نیرو (در خصوص موارد مرتبط با اخذ مجوز فسخ پیمان از وزیر محترم نیرو).

5-2-1-8- نمایندگان فنّی معاونت‌های تخصصی هماهنگی انتقال، هماهنگی توزیع و برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با معرفی معاون مربوطه (با حضور موردی در جلسات حسب موضوع به تشخیص دبیر کارگروه).

تبصره یک: احکام اعضای اصلی پس از معرفی نمایندگان بخش‌های مربوطه به رئیس کارگروه، از طرف مدیر عامل شرکت توانیر به صورت دو ساله صادر می‌گردد.

تبصره دو: برای هر یک از اعضای اصلی، افرادی به عنوان عضو علی‌البدل متناظر و به همان روال انتخاب اعضای اصلی، تعیین خواهند شد که در صورت غیبت اعضای اصلی با اعلام قبلی به جای ایشان در جلسات شرکت نمایند.

تبصره سه: درصورتی‌که پیمانکار عضو سندیکای صنعت برق و یا کانون انجمن‌های صنفی پیمانکاران برق کشور باشد نماینده بخش‌های مربوطه (معرفی شده توسط آن‌ها) در کارگروه حضور خواهند یافت. در غیر این صورت نماینده بخش خصوصی توسط پیمانکار به کارفرما معرفی گردد.

5-2-2- سایر اعضاء:

5-2-2-1- سایر متخصصین شاغل در داخل و خارج از صنعت برق (حسب موضوع و در صورت نیاز به صلاحدید رئیس کارگروه به صورت دائم یا موقت).

5-2-2-2- نمایندگان کارفرما، مشاور و پیمانکار مرتبط با قرارداد.

5-2-3- وظایف

5-2-3-1- وظایف کارگروه:

5-2-3-1-1- ارائه نظرات کارشناسی حلّ اختلاف جهت بررسی اختلاف نظر بین طرفین قرارداد در ضوابط فنّی و اجرایی مرتبط با قرارداد و یا ارجاع کار پروژه‌های شرکت‌های زیر مجموعه ارجاعی از طرف کارفرمایان، پیمانکاران و یا تشکل‌های پیمانکاری به شرکت توانیر (در صورت نیاز) و اتخاذ تصمیم درخصوص نحوۀ حلّ و فصل اختلاف.

5-2-3-1-2- بررسی کارشناسی جهت اخذ مجوز فسخ هیأت سه نفره فسخ پیمان (تعیین‌شده توسط وزیر محترم نیرو) در موارد مرتبط.

5-2-3-1-3- بررسی کارشناسی اخذ نظر مشورتی، فسخ، برکناری، خاتمه کاهش و یا سایر موارد قراردادهای ارجاعی از شرکت‌های زیر مجموعه (درصورت نیاز)

5-2-3-1-4- داوری قراردادهای شرکت‌های توزیع (در صورت پیش‌بینی در متن قرارداد)

تبصره یک: اختیارات و شرح وظایف کارگروه در موارد داوری در چهارچوب مواد ۴۵۷ تا ۵۰۱ قانون دادرسی مدنی و ضوابط مندرج در قرارداد خواهد بود.

5-2-3-2- وظایف رئیس کارگروه:

5-2-3-2-1- راهبری جلسات و جمع‌بندی نتایج.

5-2-3-2-2- تصویب نتایج کارگروه بررسی اختلافات قراردادی.

5-2-3-2-3- تهیه و ارسال گزارش عملکرد یک ساله به مدیر عامل شرکت توانیر.

5-2-3-3- وظایف دبیرخانه کارگروه:

5-2-3-3-1- بررسی و ارجاع موضوع به کارگروه بررسی اختلافات قراردادی در صورت نیاز.

5-2-3-3-2- راهبری جلسات و جمع‌بندی نتایج (در صورت عدم حضور رئیس در جلسات).

5-2-3-3-3- تعیین نیاز برگزاری جلسه در خصوص اختلافات ارجاعی و اخذ و بررسی اولیه مستندات مرتبط از طرفین قبل از برگزاری جلسات و توزیع بین اعضا.

5-2-3-3-4- ارسال نتایج تایید‌شده کارگروه به ذی‌نفعان حسب مورد.

5-2-3-3-5- استعلام کتبی از مراجع ذی‌صلاح در موارد مورد نیاز.

5-2-3-3-6- تعیین رویه‌های اجرایی کارگروه در چهارچوب ضوابط این نظام‌نامه.

5-2-4- فرآیند انجام کار در زیرگروه:

5-2-4-1- نحوۀ گردش کار کارگروه

5-2-4-1-1- کلیه اختلافات ارجاعی به شرکت توانیر می‌بایست به دفتر بررسی‌های فنّی بازرگانی، قراردادها و پشتیبانی ارجاع شود و پس از بررسی اولیه، در صورت نیاز به تشکیل کارگروه به تشخیص مدیرکل دفتر فوق، به این کارگروه ارجاع می‌گردد. در موارد ارجاعی به کارگروه زمان لازم جهت بررسی و اعلام‌نظر نهایی حسب موضوع توسط دبیر کارگروه تعیین می‌گردد. (این زمان بدون لحاظ زمان‌های تعیین‌شده جهت دریافت مدارک و مستندات از طرفین می‌باشد.) در مواردی که زمان تعیین نگردد، کارگروه برای موارد داوری به میزان سه ماه و برای سایر اختلافات قراردادی به میزان یک ماه فرصت بررسی و اعلام نظر نهایی را دارا می‌باشد و این مدت حسب مورد توسط دبیر کارگروه قابل تمدید خواهد بود.

5-2-4-1-2- در مواردی‌که به تشخیص مدیر کل دفتر مذکور نیاز به ارجاع موضوع به کارگروه نباشد، موارد توسط دفتر فوق (و در صورت نیاز با همکاری سایر ذی‌نفعان) بررسی و جمع‌بندی خواهد گردید.

5-2-4-1-3- در موارد ارجاعی به کارگروه و در صورت توافق طرفین، کارگروه در قالب هیأت کارشناسی مندرج در ضوابط قراردادهای مرتبط و یا هیأت داوری مندرج در قراردادهای شرکت‌های توزیع (در صورت پیش‌بینی در متن قرارداد) تشکیل می‌گردد. جلسات کارگروه با نظر دبیر و با اعلان قبلی به اعضای اصلی و دعوت از سایر اعضاء تشکیل خواهد شد.

5-2-4-1-4- لازم به ذکر است از ابلاغ این نظام‌نامه، بررسی اختلافات قراردادی توسط هیچ یک از دفاتر مستقل یا معاونت‌های مربوطه در شرکت توانیر خارج از فرآیند مذکور در این نظام‌نامه مجاز نمی‌باشد.

5-2-4-2- نحوۀ تشکیل جلسات و اتخاذ تصمیم در کارگروه:

5-2-4-2-1- جلسات مذکور با حضور حداقل چهار نفر از اعضای اصلی کارگروه تشکیل گردیده و نتایج بررسی‌ها توسط کلیه اعضای حاضر صورتجلسه و امضاء می‌شود. نظرات در کارگروه پس از بحث و کارشناسی و پس از تایید کلیه اعضای حاضر جمع‌بندی گردیده و پس از تصویب کارگروه به ذی‌نفعان ارسال می‌گردد. در صورت عدم امکان جمع‌بندی و انطباق نظرات کارشناسی کلیۀ اعضای حاضر کارگروه، ضمن اعلام به رییس کارگروه، تصمیمات بر اساس نظر اکثریت اعضای اصلی کارگروه جمع‌بندی خواهد شد و پس از تصویب رئیس کارگروه ارسال می‌شود.

6- تغییرات نظام‌نامه:

6-1- تغییرات نظام‌نامه کارگروه پس از تایید رییس کارگروه و تصویب مدیر عامل توانیر رسمیت خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | عضویت
شماره موبایل خود را وارد کنید

روش دریافت کد تایید

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
برای دریافت کد تایید، شماره زیر را با موبایل خود به صورت رایگان شماره گیری کنید"
تا لحظاتی دیگر برای اعلام کد تایید با شما تماس خواهیم گرفت
ارسال مجدد کد تا دیگر

روش دریافت کد تایید

برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

سه شنبه ۲۰ آذر ساعت ۲۰

وبینار مبدأ خسارت تأخیر تأدیه قراردادهای احداث نزد مراجع قضاوتی