سوالاتی که در این بخش پاسخ داده می شود :
- پیامدهای تحویل موقّت برای پیمانکار چیست؟
- چه کسی مسئول تأئید آمادگی پروژه برای تحویل موقّت میباشد؟
- در چه شرایطی دوره تضمین پیش از تاریخ تحویل موقّت شروع میشود؟
- در صورت عدم اقدام کارفرما برای تحویل موقّت، پیمانکار چه باید بکند؟
برای مشاهده ویدئو بهصورت کامل، از طریق دکمه زیر وارد حساب کاربری خود شوید و یا یکی بسازید
برای مشاهده ویدئو بهصورت کامل، از طریق دکمه زیر وارد حساب کاربری خود شوید و یا یکی بسازید
سؤال: تاریخ تحویل موقّت و شروع دوره تضمین از چه زمانی است؟ آیا ملاک تاریخ تشکیل هیأت میباشد یا تاریخ ابلاغ از سوی کارفرما؟
طبق مفاد شرایط عمومی پیمان «نشریه ۴۳۱۱»، عموماً شروع عملیّات اجرائی با صورتجلسة تحویل زمین آغاز و با صورتجلسة تحویل موقّت به پایان میرسد. تحویل موقّت پروژه حاکی از تکمیل عملیّات موضوع پیمان میباشد و با رعایت الزامات مندرج در شرایط عمومی پیمان، پیمانکار مستحقّ آزادسازی تضمین انجام تعهّدات (ماده ۳۴) و اتمام مسئولیّت حفظ و نگهداری از کارهای انجام شده (ماده ۲۱) میباشد.
گردشکار تحویل موقّت
در شرایط عمومی پیمان «نشریه ۴۳۱۱»، پیمانکار بایستی بدواً در صورتیکه عملیّات موضوع پیمان تکمیل و آماده بهرهبرداری باشد، از مشاور تقاضای تحویل موقّت نماید. مهندس مشاور مکلّف به رسیدگی درخواست پیمانکار و اظهارنظر در خصوص آمادگی پروژه و تقاضا از کارفرما جهت تحویل موقّت میباشد. پس از طی اقدامات مندرج در «بند الف» و تنظیم صورتجلسه تحویل موقّت از سوی هیأت مربوطه، کارفرما پس از تأئید تحویل موقّت را به پیمانکار ابلاغ مینماید.
تاریخ تحویل موقّت
تاریخ تحویل موقّت، تاریخ تشکیل هیأت در محل میباشد و در صورتیکه کار فاقد نقص باشد و یا نقص اعلامی در مهلت تعیین شده برطرف شود، تاریخ فوق، مبدأ شروع دوره تضمین قرار میگیرد. در صورت تعلّل در تشکیل هیأت (بیش از ۲۰ روز از تاریخ اعلام آمادگی پیمانکار که به تأئید مشاور رسیده)، تاریخ تحویل موقّت همان تاریخ تشکیل هیأت در محل میباشد با این تفاوت که مبدأ شروع دوره تضمین، تغییر مینماید. بنابراین در شرایطی ممکن است موعد شروع دوره تضمین، زودتر از تاریخ تحویل موقّت کار واقع گردد.
«تبصره ۱ ماده ۳۴» شرایط عمومی پیمان
در صورتیکه طبق آخرین صورتوضعیت موقّت که تا یکماه پس از تحویل موقّت تنظیم میشود، پیمانکار بدهکار نباشد و یا جمع بدهی او از نصف کُسور تضمین حسن انجام کار کمتر باشد، ضمانتنامه حسن انجام تعهّدات بایستی فوراً آزاد شود.
«ماده ۲۱» شرایط عمومی پیمان
وفق «بند الف ماده ۲۱»، مسئولیت حفظ و نگهداری کارهای انجام شده، مصالح و تجهیزات و … توسط پیمانکار، محدود به بازةزمانی روز تحویل کارگاه تا روز تحویل موقّت عملیّات موضوع پیمان میباشد.
اگر هر یک از طرفین اقدام لازم را جهت تحویل موقّت ننمایند؟
اگر علیرغم گذشت ۲۰ روز از تاریخ اعلام آمادگی پیمانکار جهت تحویل موقّت و تأیید مراتب از سوی مشاور، بنا به دلایل مختلف از جمله تعلّل کارفرما، تحویل موقّت با تأخیر رخ دهد، کارفرما بایستی هزینههای حفظ و نگهداری از کار را برای مدت تأخیر در تحویل موقّت (مازاد بر ۲۰ روز) به پیمانکار پرداخت نماید. بنابراین پیمانکار نمیتواند به بهانه تأخیر کارفرما، کارگاه را به حال خود رها کند.
همچنین در صورتیکه عملیّات موضوع پیمان آماده تحویل موقّت باشد، ولی پیمانکار تقاضا نکند، مشاور بایستی مراتب را به کارفرما اعلام تا رأساً نسبت به تحویل موقّت کار اقدام نمایند.
جمعبندی
ضمن تحویل موقّت پروژه، مسئولیت حفظ و نگهداری از کار، از عهده پیمانکار بر کارفرما منتقل و دوره تضمین آغاز میشود. مسئولیت کنترل و تأئید آمادگی عملیات موضوع پیمان جهت تحویل موقّت با مشاور بوده و در صورت عدم انجام اقدام لازم از سوی هر یک طرفین پیمانکار و یا کارفرما، طرف مقابل بایستی نسبت به تأمین دلیل و صورتبرداری از عملیات اجرائی توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیینی از سوی شورای حلّ اختلاف شهرستان محل وقوع پیمان اقدام نماید.
نویسنده:
علی پناهدار
کارشناسان حاضر در این نشست
برای مشاهده ویدئو بهصورت کامل، از طریق دکمه زیر وارد حساب کاربری خود شوید و یا یکی بسازید
سایر قسمتهای کنج قراردادها
-
-
کنج قسمت سوم- لزوم اصلاح مقادیر اشتباه در صورتوضعیتهای تعدیل
تیم حقوق احداث 22 اردیبهشت 1400 ارائه کنندگان امیر مطلق حمید حسین زاده علی پناهدار فصل اول برنامه کنج محمد ولی سرخی 3قسمت سوم کنج قراردادها، لزوم بررسی اصلاح مقادیر اشتباه صورتوضعیتهای کارکرد به منظور تهیه صورتوضعیت تعدیل پرداخته است.
-
-
کنج- قسمت ششم- مسئولیت کنترل و پایش مقادیر و تعارض آن با مادتین 18 و 22 شرایط عمومی پیمان
یررسی تعارض موجود در مادتین ۱۸ و ۲۲ شرایط عمومی پیمان با مسئولیت کنترل و پایش مقادیر که تعهد مهندس مشاور است نه پیمانکار.
-
-
کنج قراردادها- قسمت دهم- تعلیق قهری
تعلیق قهری- تعلیق در شرایط عمومی
پیمان رایج، به دو دسته تاسیسی و قهری تقسیم می
با سلام
جهت تحویل موقت یک شبکه خط انتقال آب که در سطح وسیعی اجرا شده و عملا امکان تحویل موقت یکجا برای پیمانکار و کارفرما ممکن نیست و در قرارداد نیزبه بخش های مجزایی تقسیم نشده است. آیا امکان دارد این شبکه را به بخش های کوچکتر تقسیم کرده و تحویل موقت کرد؟ در این صورت، وضعیت شروع دوره تضمین چه تاریخی است؟ آیا شروع دوره تضمین تاریخ آخرین گواهی رفع نقص می باشد؟